2016. augusztus 8., hétfő

Tragédia a Sas úton

A szép idő kedvez a tátrai túráknak, ennek árnyoldalaként viszont a mai napon a szokásosnál is több balesethez riasztották a lengyel Tátrai Önkéntes Mentőszolgálatot (TOPR) hegyimentőit, ezek közül az egyik sajnos tragikusan végződött. Nagyon sok turista választotta úticélként a magasabban fekvő régiókat, ami sajnos a szokásosnál több munkát jelentett a hegyimentőknek. A TOPR helikopterének a Sas úton is volt ma dolga, ahol délután 15 óra körül a Sas-bástya (Orla Basta) közelében valószínáleg megbotlott vagy megcsúszott, majd a Buczyna-völgy irányában kb. 200 métert zuhant, és sajnos a helyszínen életét vesztette egy 36 éves lengyel férfi. Zuhanásának oka valószínűleg kicsúszás lehetett, a feleségét a mentőhelikopter evakuálta a gerincről.

Keddtől változik az időjárás, átmenetileg vége szakad a szép időnek. Már kedden is viharok várhatók, szerdán pedig gyökerestől megváltozik az időjárás, eső és jelentős lehűlés várható, azon a napon az előrejelzések szerint Zakopanéban sem lesz melegebb 10 °C-nál.

Forrás: http://24tp.pl; Fotó: Nagy Árpád (középen a Sas-bástya)

1 megjegyzés:

  1. Aznap mi is a Sas úton túráztunk. A baleset bekövetkeztekor attól pár száz méterre voltunk. Láttuk a helikoptert mentés közben és két szemtanútól megtudtuk, hogy egy fiatalember szenvedett halálos balesetet. A baleset oka az volt, hogy mászás közben a lánc helyett egy sziklába kapaszkodott, ami kimozdult és emiatt zuhant a mélybe.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...