2013. január 5., szombat

Úticélunk a Magas-Tátra


Az év minden szakában közkedvelt túristacélpont a szlovák hegyóriás. Magyarok, szlovákok és csehek mellett oroszok, lengyelek, sőt más népek is látogatják a Magas-Tátrát lenyűgöző természeti kincsei miatt. Lássuk milyen eljutási lehetőségeket kínál számunkra a vasúti közlekedés az új menetrendi időszakban. Kiindulási pontnak vegyük a két legnagyobb felvidéki várost, Pozsonyt és Kassát. Pozsonyból a gyorsvonatok Kassa felé kétóránként közlekednek. A járatok páratlan óra 53 perckor indulnak, ezek Poprádra páros óra 29 perckor érkeznek (10:29–22:29).

A Tátrai Villamos Vasút (TVV/TEŽ) – az egyszerűség kedvéért nevezzük kisvasútnak – vonatai Ótátrafüred (Starý Smokovec) és a Csorba-tó (Štrbské Pleso) felé óránként indulnak, x óra 37 perckor (6:37–22:37). Ótátrafüreden természetesen van csatlakozás Tátralomnic (Tatranská Lomnica) felé. Tehát az utasoknak itt ideális esetben 8 percük van az átszállásra, ha a vonat nem késik. Jobb tehát, ha menetjegyüket előre biztosítják célállomásukra, hogy ne veszítsenek értékes perceket a  poprádi jegyvásárlással. Fontos tudni, hogy a kisvasút vonatai nem várnak be semmilyen érkező vonatot, még az intercityket sem. Az IC vonatok esetében az utasoknak 14 percük van az átszállásra, mivel a négyórás ütemben érkező vonatok Pozsonyból páratlan óra 23 perckor érkeznek Poprádra.
Forrás és fotó: http://iho.hu

1 megjegyzés:

  1. Egy-két kiegészítés a prágai tudósító összefoglalásához: 1. Ha a Csorba-tónál, ill. régiójában van a szállásunk, akkor Csorbánál (Štrba) is leszállhatunk a vonatról (a gyorssal Kassa felől a Poprád utáni első állomás), és onnan kisvasúttal mehetünk a Csorba-tóhoz (felfelé a menetidő 15 perc, jegyár: 1 euró). 2. T.lomnicra Poprádról Studený Potokon keresztül is eljuthatunk (menetidő: 28 perc, jegyár: 0,94 euró). Közlekedik: 4,15-től, 5,35-től kétóránként, utolsó kocsi: 17,35-től.
    3. Akinek van egy kis ideje, kedve vonatablakon keresztül nézni a hegyeket és szereti az alagutakat, völgyhidakat, ajánlom a következő alternatív útvonalat: Bp.--Párkány--Léva--Besztercebánya--Ruttka--Štrba. Különösen kies a Körmöcbányai-hg.-et számtalan (>30?), rövidebb-hosszabb alagúttal áttörő, talán a 19. sz.-ban épült Besztercebánya--Horná Štubňa szakasz.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...