2012. január 21., szombat

Péntektől lehet síelni a Lomnici-nyeregben

Foto: peekweek.com
2012. január 20-án, pénteken ismét megnyitották Szlovákia legmagasabban fekvő sípályáját a Lomnici-nyeregben, amelyet a téli sportok szerelmesei csakis megfelelő mennyiségű természetes hó esetén használhatnak. A sípálya legmagasabb pontja az ülőszékes felvonó felső állomása mellett, a Lomnici-nyereg közelében, 2196 méter magasságban található.
A Hegyi Mentőszolgálat (HZS) munkatársai a Lomnici-nyeregben a sípálya megnyitása előtt elvégezték a hóréteg stabilitásának előírt vizsgálatát. A HZS vezetője szerint a Lomnici-nyeregben nem szükséges mesterségesen lavinát elindítani, a lejtőn végzett intenzív munkáknak köszönhetően semmi akadálya sincs a sípálya megnyitásának. Szlovákia egyik legnehezebb lesiklópályáját jelenleg mintegy 110 cm hó borítja.
Az utóbbi napok intenzív havazása ellenére sem lehetett még megnyitni a Tarajkán az Alsó- és Felső-rét nevű sípályákat, valamint a Tarajkáról Ótátrafüredre vezető lesiklópályát, amelyeket szintén kizárólag csak elegendő természetes hótakaró megléte esetén lehet használni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...